7 Şubat 2009 Cumartesi

pepino meyvesi

pepino meyvesi:

Ana vatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olduğu bilinen pepino; kavun aromalı, meyve eti sulu ve ince kabuklu olup meyveleri partenokarpik oluştuğundan meyve içerisinde tohum bulunmamakta ve meyvesi tümüyle yenilebilmektedir.Dünyada üretimi yapılan başlıca pepino çeşitleri Schmidt, Kawi, Suma, Asca, Lincoln, Gold, Golden Litestipe, Miski, ve Comerayadır.Ülkemizde üretimi yapılan pepino, Miski çeşitidir.Doğal ortamda çok yıllık üretim şansına sahip olduğu halde, ekonomik anlamda tek yıllık üretim tercih edilmektedir.Meyve ağırlığı 40-50 gramdan 1300 grama kadar çıkabilmektedir. Genellikle 150-600 gram arasındadır. AROMASI :Kavun , Muz , Ananas , aromalı meyveyi dolapta soğutarak ince kabuğu soyularak kavun gibi yenilebileceği gibi , dondurmalara katılarak , karışık meyve salatalarında garnütür olarak kullanılmakta , reçeli yapılmakta hatta bazı G.Afrika ülkelerinde süs bitkisi olarak değerlendirilmektedir.









Pepino, otsu veya çalı gibi küçük, çok, odunsu kök ve yukarı ile büyüyen, 75 cm normal yüksekliğe (Nemati ark kırpma kaynaklanıyor., 2007). Generally, it looks like the up growing bushes of tomato but in a smaller scale (Prohens et al ., 2003). Genellikle, bu kadar domates çalılar büyüyen ancak daha küçük bir ölçekte (Prohens ark benziyor., 2003). Pepino is native to temperate parts of the Aand Mountains, Colombia, Peru and Chile, but it is unknown in these parts of the world and the origin is not found exactly (Popenoe, 1990). Pepino Aand Dağları, Kolombiya, Peru ve Şili parçaları ılıman özgü, ama dünyanın bu bölümlerinde bilinmeyen ve kökeni bulunmazsa tam olarak (Popenoe, 1990). The English name of this fruit Pepino which is equal to cucumber comes from a Spanish word (Prohens et al ., 1996). Bu meyve Pepino olan salatalık eşit olduğu İngilizce ismi (Prohens et al İspanyolca kelime geliyor., 1996). Pepino is a berry with approximately 10 cm length and 6 cm width (Huxley, 1992). Pepino yaklaşık 10 cm uzunluğunda ve 6 cm genişliği (Huxley, 1992) ile bir meyve olduğunu. The weight of the mature fruit is 100-500 g. Olgun meyve ağırlığı 100-500 g. olan Ripe fruits appear greenish-yellow to creamy color with purple strips on the skin. Olgunlaşmış meyve yeşilimsi görünür deride mor şeritler ile krem rengi sarı. It has a very pleasant sweet taste similar to honey melon. Çok hoş tatlı tadı bal kavun benzer sahiptir. High quantities of vitamins and some medicinal actions such as antitumor effects are the main characteristics of the fruit (Prono-Widayat et al ., 2003). Yüksek miktarda vitamin ve antitümör etkileri gibi bazı tıbbi eylemler meyve ana özellikleri (Prono-Widayat ark., 2003). Ripe fruits contain 9.5% soluble solid, 4.6% carbohydrates, 0.06% acids and 34.25 mg (%) vitamin C (Bravo and Arias, 1983). Olgunlaşmış meyve% 9.5 çözünen, katı% 4.6 karbonhidrat,% 0,06 asit ve 34,25 mg (%) C vitamini (Bravo ve Arias, 1983) içerir. Aromatic and volatile compounds such as esters, aldehydes, ketones, terpenes, alcohols and also mesifuran and beta-damascenone are found in the fruits (Rodriguez-Burruezo et al ., 2004). Aromatik bileşikler ve uçucu esterler, aldehitler, ketonlar, terpenler, alkoller ve ayrıca mesifuran ve beta gibi damascenone meyvelerde (Rodriguez-Burruezo ark bulunmaktadır., 2004). Pepino also contains high amounts of vitamin A. The plant is found in mountains and many other places. Pepino da bitki dağlarda ve birçok başka yerlerde bulunan A vitamini yüksek miktarda içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder