Kiwiano: Kivano, Horned Melon (Latince: Cucumis metuliferus),キワノ olarak ta adlandırılır.Özellikleri ve Tarihçesi Jelly kavun olarak da bilinen bu meyve salatalık gillerdendir. Kesildiği zaman içerisinde yüzlerce küçük çekirdek bulunur. Bu çekirdekleri kaplayan bir jel yine meyvenin içerisinde bu çekirdekleri birlikte tutar. Kavun, salatalık, muz ve limon birleşimi bir tadı vardır.
Yetiştirildiği Yerler:Güney Afrika, Orta Amerika ülkelerinde üretilmekte ve ülkemizde de azda olsa yetiştirilmektedir.
Faydaları:Kiwano, cildin, saçların, tırnakların, diş etlerinin, dişlerin ve kemiklerin sağlıklı kalmalarını sağlar. İdrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini arttırır.
nasıl ve Nerede Kullanacağız?Kiwano, tatlılarda kullanılabildiği gibi içeceklere de hoş tat ve koku kazandırmakta da kullanılır. Kiwano bu yönlerinden dolayı büyüleyici bir meyve olarak da bilinir.
muhafaza koşulları: Oda sıcaklığında dört,beş aya kadar dayanıklıdır.
Besin değeri:A, C Vitaminleri ile Kalsiyum, Demir bakımından zengin bir meyvedir.
100 gr yenebilir kısmında
Potasyum : 170 mg
magnezyum : 34 mg
fosfor: 42 mg
total diyet lifi: 2.6g
Alanında ilginç bir site. Aynı Ersin gibi. Tebrikler
YanıtlaSil